torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoretteluvapaa

Tänään on ensimmäinen vuorotteluvapaa päiväni. Sijainen on palkattu 3.1.2014-27.12.2014. Ensimmäisen kerran aukaisin silmäni tossa klo.10 aikoihin. Piikku painallus silmäluomeen ja seuraavan kerran aika näytti jo klo.11.15. Pitää olla jatkossa tarkanna , ettei toi vuorokausirytmi lähde siirtyyn. Mukana nyt tosin oli vuoden vaihteesta johtuvaa raskassilmäisyyttä.

Hieman oudolta se tuntu olla aamupalapöydässä puolelta päivin. Katsoa, ohi menevää liikennöintiä. Jonkun sortin kiire ja systeemin luomat vaihtoehdottomat pakotteet, olleet kuitenkin se yksi keskeinen käyttövoima, joka potkinut minua eteenpäin.. Hihnalle on ilmestyttävä ilman verukkeita klo.8 ja kellokortin kautta kotimatkalle päin.  Nyt voi vain olla, tai saa tehdä mitä lystää.

Kovin helppo toi paperihässäkkö oli loppujen lopuksi. Ainut jännä kakka jo nyt on, toi rahan riittävyys. Vika tilin sain joulukuun 15. päivä. TE toimistolta lähtee tai on toivonmukaan nyt lähtenyt prosyyrit eteenpäin, kohti TEHYn työttömyyskassaa ja siellä ne arpovat ajan x verran. Tarkistelevat , täyttyykö 25 vuotis työhistoria ja vasta sitten alkavat maksaa depentuuria. Huonolla säkällä, joka todennäköisintä, saan tilin helmikuun lopulla. Olen maksanut Thaikku matkan, sinne rahat jemmattu 2 kuukaudelle ja pitäis vielä elääkkin tammikuun loppuun asti. Matkalle lähetään 29.1.-27.3.2014. No, tossa ei mitään uutta, ei siinä yksittäistä köyhäpoloa ajatella, mitenkä olisi hänen kannalta hyvä rahaliikenne hoitaa. Ei toinna jäädä siihenkään kiinni. Se on köyhän vapauden hinta. Valkoisten harjoittamaan aparthaittia, toista valkonaamaa kohtaan, joka uskaltaa(petturi),hypätä hihnalta pois. Poistuminen tuottavasta yksiköstä, epämääräiseen sulaan. Pitää levittäää lokin siivet auki,torin yllä, jos oikein tiukkaa alkaa tekemään.

Raha sinänsä on aina ollut minulle suht merkityksetön. Toki sitä pitää olla ja mielummin itken mersussa kuin ladassa. En ole ikinä antanut sille juuri mitään arvoa. Mikä arvo sillä sitten pitää olla? Vanhempani olivat yrittäjiä, näin sen suorittamisen ja ulkokuorisen statuksen, mikä sen ympärille helposti kehkeytyi. Ihmisarvo määrätyi verokalenterin tietojen mukaan.  En osaa sanoa, oliko tuolla sitten vaikutusta omaan suhtautumiseeni.  Ihminen ja ihmisyys itsessään on minulle se tärkein juttu. Ropsit tulee sen myötä. Mitä ihminen on sisältäpäin?












2 kommenttia:

  1. Paluu lähtöruutuun, missä lienet tänään? Itse saavuin Tikkikselle juuri -20 astetta pakkasta. Ja kaikilla jo täysi tohina päällä...Hauskaa päivää sulle siellä jossakin...kenties lämpimämmässä kuin me...kenties kosteammassa kuin me...
    T. Mikko

    VastaaPoista