sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Sykettä ja kiloja

 Aijoin ostaa polar loop rannekkeen. Se kun kivasti aina kehottelee; go,go ja walk walk. Minä kun en itse tajua liikkeitteni määrää tai sitä, milloin penkiltä on noustava. Kahvillekko, eikai sentään, vastahan 5 tuntia olen istuskellut mukavan koneeni katveessa. Katoppa, miten se aika rientää työpaikallakin. Semmonen jousitettu mies Gigantin katolla mainostaa sitä, ootte varmaan nähnyt? Olisiko tässä sykenöivä voima, jolla massakertymääni liikuttaisin?

 Käteen tarttui kuitenkin Suunnon härpytin, sykemittari, jolla kunnioitusta herättävä ohjekirjanen. 120 sivua Suomi osuuus ja quick quide, kaikille impullisiivuutta poteville. Siis jälkimmäinen. Ohjeistaminen ja siihen perustuva ymmärtäminen meni ihmeen hyvin ja sain wärkin toimimaan. Nyt on motikka ranteessani. Kelloa en ollut pitänyt 20 vuoteen, sen jälkeen kun kärpänen, koneistonpyörittäjäni kuoli.

Dataa on tullut 3 kuukauden ajalta; Krapulassa frisbeegolffin harrastaminen nostaa sykkee 128:aan. Kilokaloreita palaa silloin n.500/per tunti. Te- arvo, joka mittaa rasittavuutta, on silloin 2.8. Norjalaisilla Te- arvo on 6, kun runttaavat sen ylämäki hiihdon, ennen kauden aloitusta. Voimain tunnossa, syke on 118 ja Te- arvo 2,0. kilokalorit 420/h, mehukattina siis. Yllätyin, tästä motivoivasta vaikutuksesta. En ole koskaan kuulunut siihen miesjoukkioon, joka määreellistää omat urheilusuoritteensa ja pukee sen monotooniseksi tarinaksi toisille suoriteystäville, josta sitten käydään mittaavaa jälkipuintia. Vielä kun 30 km hiihtää tänä perjantaina, niin sitten tulee 2000 km tänä talvena täyteen, mikä tekee kertamatkan pituudeksi ca..., joka tarkoittaa sitä, että joka päivä on pitänyt hiihtää 45 km, 4 kuukauden ajan, josta tulee 47 kilometriä enemmän kuin viime talvena, joka puolestaan johtuu siitä, kun viime vuonna autonsivuspoilerinventtiili hankasi..., joka puolestaan johtuu siitä...pälästä.

 Nyt olen viehäistynyt tähän mittaamiseen, liekkö orastavan vanhuuden ensitöitä? Mittaa kaikki ja laita ruutupaperille ylös, yhdessä säätietojen. Tässä tapauksessa syötetään koneelle ja se pukkaa käppyrää ylös ja ulos. Hiljaista tietoa on nyt kertynyt ja kehon kuuntelua. Eiku, nyt siis ei ole enää hiljaista tietoa, eikä kehon kuuntelua. Tässä kaupassa olen menettänyt ne. Mittariin tuijottelua. Piip piip, jahas jahas, täytyy pienentää askelta, sykeraja herjaa. Nuorempana, juoksi paikkaan x, helevetin kauas, joko tunnoissani tai ahdistuksissa ja kääntöpaalun jälkeen aloin lisäämään wolttia koneistoon. Kotiovella oli tervehenkinen nuor mies. Ties matkansa, pituuden, paluun ja kodin. Voiko muuta vaatia?

Johtopäätökset: Harrasta mahdollisimman paljon kaikkea krapulassa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti