lauantai 19. huhtikuuta 2014

Joi leilistä hiukan

Brasilian kuivuus nostaa kaffin hintaa Suomessa. Mites sitten kun Brasiliassa on kosteaa? Perhosefektillä menee nykyään hyvin.

Joo, rantautuminen tapahtunut takaisin kotioloihin, vai pitäisikö sanoa kotikoloihin. Miten kokan nokka töksähti rantaan, onkin eri juttu. Päivät alkaneet rullautumaan jotenkin kummalla tavalla. Same same than Thailand. Toki puuhastelujen verkko sillä suunnalla oli elämyksekkäämpi. Vaan jotenkin täyttymystä tulee kotonakin. Heräät balttiarallaa klo. 9-10. Aamupala ymsseillä klo.11-12. Ulos tekeen jotakin tai mielellään vapaaehtoista puuhastelua. Nyt kun vapaaehtoisuus mahdollistettu. Klo.14 ruoka, tirsat, raajojen venyttely. Iltapäivällä joku 1 unitin setti ja taitutaan iltaa kohti. Klo.19.30 hämmästelyt, usein juuri tähän aikaan; joko kello on noin paljon? Ehtoopuolen askareet ja pakoputki kallelleen. Ei kuulosta erikoiselta, mutt niin vain on, chillailuu, mitä tästä kamarasta & kamaralta irti ottaa voi.

 Thaikkuretkestä jäänyt päälle, että Tvtä tulee katsottua vähän. TV ja facebookki ovat turruttamispakoretkiä. Ei siinä mitään. Tv esittäää niin suurta julmuutta, ettei sitä jaksaa katsoa. Ennätys oli 8:lla kanavalla yhtäaikaa jokin kilpailuohjelma. Oli suurin saari selviytyjät, muoti, ruoka,laulu,farmin morsianta, bittbull härkä läski kilpailut. Itketään ja iloitaan omista onnistumisista, sekä tietenkin puukotetaan selkämykseen toisessa käänteessä. Julmalta kuulostaa, kun puhuvat päät sanovat, oletko hyve vai hoono, viihteen nimissä. Valitettavaaa, mikä kertomus ajastamme.Täytyy kuitenkin muistaa, että minulla on yhä se sormi, joka tekee ratkaisun...

En oikein osaa sanoa, miten vain päivät soljuu. Pienet jutut, ovat tärkeitä ja merkityksellisiä. Ei tartte elää kellon kanssa. Aikatauluttomuus saa aikaan sen, että aika menee vielä nopeammin kuin versus olisit töissä. Aivoissa on tila & aika, pysähtyä niihin, henkinen äitiysloma.

Mitähän ihminen voi nykyaikana tehdä hyvällä omallatunnolla ja hyväksynnän saaneena?
Voiko ihmistä ylipäänsä hyväksyä, jos ihminen ei ole tuottava? Miten osallistua ravinnonhankinta tarkoitan kulutusketjuun? Muistan ala-asteelta bilsan tunnin ravintoketjutaulut. Lopulta ihminen haukkaa osasensa. Mitespä kulutusketjut? Onko niistä tehty samanlaisia pahvisia opetustauluja, joita voi ostaa sitten 40 vuoden päästä kulttitavarana, jonkin meklarin "kärpänen" huudon alta? Nyt kun olet vauvaa, pissasi shittaa juuri tähän bamberssiin. Myöhemmällä iällä, istut mersu- tahi bemarin nahkan polttimissa, vaihdat kulkevaa kerran vuodessa, renkaita tuplat kuplat..Miten taulu siis päättyy? Kuka ison napin takana kerää massit vai päättyykö koko prosessi kyläkauppias Keskisen vessaan? Rokonarpinen, liiaksi kasvanut vesa, isoilla känsillään, nenällään nuuskii lehtivihreän. Liika on liikaa, kulutuksenkin puolella.

 Syöminen tietenkin, jos juominenkin. Syödä saat mitä haluat, jos et kuitenkaan päivät pääksytysten kaviaaria. Perehtyminen hyvän ruoan ja viinin liittoon suotavaa. Historian havinat eivät katso kieroon. Hyväksyttävää myöskin ryssiminen ja lottomiljonäärit. Ryssiminen siksi, että siitä seuraa toruminen ja häpeä, jotka ovat suotavia. Myös vankila mahdollinen, jolloin edellämainitut kertautuvat. Onnenpotkut, arpajaisten muodossa suodaan siivilän lävitse. Katotaan muuttuuko, vai pysyykö meidän Jarmona.(sori Yarmo) Voiko köyhä olla rikas hyvällä omallatunnolla, on jo toinen balttia. Äitiys ja isyys ok, tee niin monta jatketta maailmaan kuin haluat ja työpaikkasi säilyy. Kirkassilmäisenänä käyt paikallasi. Tuoda rakkaus & toivo kaiken keskelle. Reiluus, yleisenä ilmaisuna; tarkoittaneen sitä, että on hyvä jätkä. On hyvä likka sanontaa ei liene olemassa?

Keskiympyrään; Ihmissuhteille annan aikaa nyt enemmän. Jääneet hoitamatta, olosuhteet & pakko. Ei ole jaksanut rakentaa palikoista. Lohduttavaa ollut, etteivät toisetkaan.Vapaaehtoisuus tarjoaa ulkopuolisuuden, jolle ei löydy riittävän kylliä suomenkielistä sanaa. Tarkoitan, että olet ulkopuolinen ja samalla jutun sisällä. Jokainen muistaa ensimmäiset 2 viikkoa loman jälkeen työmaalla. (suhteellisen pahankuuluinen sana muuten=työmaa ) Sisällä mutta ulkona, hyvällä hapella, poissa imusta. Nyt toi fiilis on päällä kokoajan. Oon läsnä, mutta eri silmin. Näen kaiken oravanpyörän ulkopuolelta. Millä ja miten hyväksyt itsesi? Mitä mahdollisuuksia antaa yhteiskunta? Jos näitä ei pohdi, on todennäköisesti jonkin farmin potilas, jonka manifestissä johonkin suuntaan tähtäävä vaikutus, kera sinun rahojen tahi mielen.

Ikä vapauttaa joutavanpäiväisyyksistä, jos kaikki poimut otsalohkosta ovat kotona. Muuten käy hullust! Uskaltaa olla oma ittensä ja sanoa mielipiteensä, mitä oikeesti ajattelee. Ei tartte miellyttää ja ilmaisullinen taito saavuttanut sellaisen asteen tahon, ettei toinen taho ole heti loukkaantumassa. Nuorilta voisi oppia vielä. Nuorissa energia ja uusiutuminen. Olen jo sen verran vanha, etten mitään hiljaista tietoa enää välitä oppia. Haudan hiljaista oppia. Sitä on omassa pakissa kylten.

Joi leilistä hiukan, huikan enemmän





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti