sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulu

Joulu lähestyy, jo oveen kolkuttaa. Pukki naavaparta reen jalaksia öljyää. Saatiin valkoinen lumipeite, pakkastakin tuleman pitää yli mittarilukema. Rauha on yksi Joulun julistuksista. Rauhani kestänyt kohta vuoden. Voi rauhas parat.

Ostaa ei pidä mitään, jos haluaa, niin sitten. Jouluun kuuluu myös odotus, tosin kukaan ei ehdi enää odottaa. Syntyä pitää heti, saada. Jälkipolville tuuppasin rahaa tilille. Kohdentavat käytön tarpeensa mukaan. Ollaan yhdessä ja jutellaan. Keräännytään ruokaisan pöydän ympärille. Nauretaan ja poristaan asioista. Lukkarilat keskustelevat, puhuminen mennyt perille.

Vuosi meni, vanhoja metkuja ei toistettu, eikä uusia opittu. On paljon se. Tsäänssi oli tiedossa, nyt sitä pystyi toteuttamaan. Jalostaa omasta ammentamosta. Saada arkiseen harmauteen, valkeuteen värikynä. Palettia ja värejä tuli kyllä käytettyä kustomoinnissa. Hienoja, siistejä kokemuksia. Katsoa, kun bussi numero 53 ajaa ohitse. Olla vilkuttamassa.

Minua on vaikea kategorisoida. Vielä vuoden vuorotteluvapaan ymmärtää, mutta että toinen vuosi heti perään? Kysymykset, joita esitetään alati em. yhteydessä: - Hiljainen ihmetys (51% votes), - Miten meinaat saada aikasi kulumaan. Eikö ala kyllästyttämään? (25%) ja mistä revit tuohipäällysen? Hyviä kysymyksiä kaikki tyyni. Vastaukseni eivät helpota kategorioimista. Ymmärrän työttömiä, joutenolijoita ja taiteilijoita paremmin. Arki aherruksineen, ajatukset sitä rataa tai enintään tätä. Osaako ihminen olla ilman taakkaa ja siihen liittyvää kantamista? Mihin on oppinut tai tottunut. Pois oppiminen on vaikeinta uuden oppimista.

Nähdä, KUIN lokki lentää Kauppatorgetin yllä. Ei pohdi ei, mistä tulossa ja mihin suuntaamassa. Lentoa tässä nyt hetkessä. Lasi lähtenyt katsojan & kohteen välistä. Jonkinsortin Budhalaisuutta siis. Tästä jatketaan lähestymistä ensi vuonnakin. Saas nähdä , mihin valaistumisen lopulliseen tilaan tässä päädyn vai päädynkö mihinkään? Tarkkoja pläänejä ei ole tehty. Tammikuu muualla, helmikuu toisaalla ja huhtikuusta nenä Joensuussa.

Toivossa eletään hyvin. Toivonkin hywää ja rauhaisaa Joulua itse kullekkin. Rakastakaa & levätkää, kuutostie sulkeutuu hetkeksi.

 t. Jari Tapio Aaponpoika Lukkarila evp. Emmertius













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti